Jdi na obsah Jdi na menu

BIEN-GAL

...je aktuální kód Portálu Ticha = BIEN-GAL

 Informační tok nám tudy nese proudy vzpomínek z prostředí, kterému se říká Pole Genetické Paměti. Nejsou to jen osobní vize životů jednotlivců, které nějakým způsobem zarezonovaly až v hloubkách ticha genového fondu - jsou to i celé romány osudů dávných generací bytostí, které tehdy možná neužívaly pro svoji kolektivní identitu pojmy jako ČLOVĚK, LIDSTVO nebo MUŽ a ŽENA...možná měli jinak formované asociace a třeba si říkali obecně ČEKA-IN a souhrnem BIEN-GAL, možná jednotlivě byli PAN-a-RA...SKÁLA omývaná MOŘEM a zdrojový DUÁL (dvoj-prvek) budoucích vesmírů, které ty Příběhy šeptají těm, kdo ve snu naslouchá...

 Jsme na prahu významné změny ve zdrojových studních vody našeho poznání. Ty staré buď vysychají nebo byly nakaženy - stále budou tací, kdo odmítnou opustit své prameny žití - ale jejich cítění projde také proměnou a oni pochopí, která voda chutná nejlíp a která taky žízeň ducha uhasí.

 Bývali jsme zvyklí číst ty stohy kronik slovo od slova a takto v tradicích rodin předávali dál. Naše představy pak každou vlnku učiva pro budoucí generaci nějak okořenily a možná trochu poupravily i samotný obsah. Naše historie nabrala mystické rozměry a dnes už víme, že cokoliv je možná Pravda. Je to vnitřním stavem Ducha - čemu udělíme podporu a uvěříme.

 Jsme v poli Původu bytí - je to Biograf Křemíkových Projektorů, které přenášejí vizuální efekt do smyslového datového toku - máme je ve vzpomínce jako dávné Krystaly pro koncentraci myšlenek a manifestaci vizí. Tato promítací okna budou pro nás kulturní "vložkou" v linii všedního prožívání času - okem každého oka-mžiku nám budou nosit fantasy-story zapomenutých příhod té kolektivní Ságy a my budeme vnímat celou škálou smyslů i pocitů. 

 Takto funguje genová rekombinace původních zdrojových kódů a přestože budeme mít neodbytný pocit ztráty kontroly a ovládání řízení vlastního osudu - budeme v dobrých "rukách". Jako nemůžeme současně svištět po dálnici v režimu tempomatu a při tom chtít osobně za jízdy vyměnit vstřikovací čerpadlo turbo-dmychadla = pochopili jsme, jde o naši osobní bezpečnost a o bezpečnost celé naší kolektivní reality. 

 Volací klíč tohoto souboru "Projektorů" (křemíkového multiplexu) je uvedený v kompozici BIEN-GAL. Je zde nepatrný pod-text v diakritice (dia-kritika) - a sice variace BEN-GÁL, která stínuje koncepci historky naší jízdy po dálnici v režimu realizace echt-nesmyslného nápadu to vstřikování opravdu vlastnoručně vyměnit. To není jen "hrozba" - ale důrazný pokyn našemu ego-centrickému zvyku všechno a všechny řídit podle obrazu svého... :-) 

 Arianská sekvence:

* ÉSSANA EN-DOR Á-GUS S'an *

odpovídá uvedenému mottu:

"V dešti kapek OSUDU"

 Báseň je pak abstrakcí výše popisované modulace genového fondu do konkrétních DNA zápisů v buněčných mediálních souborech člověka obecně:

Bylo to tam kdesi dávno
ve východním BLOKU.
Bylo to tam kdesi v dáli
Země Tajemné...
byla RA-dína vesže čia,
byla GODA-MIA liba KA.
Kde bělavé útesy BIEN-GAL
z vodopádu slzí tak bolavý se zdál.

Prcha-emže ci-a-ka...
pošeptaly vědmy Ticha
nitrem Hory Osudů,
pod Titánem CHRONA dnů,
v oparu třpytek na řasách SNŮ...

 Tyto kompozice formátování lokálních segmentů časo-prostoru jsou čímsi, co bychom mohli chápat jako součást defragmentace galaktického paměťového disku - samozřejmě řečeno v lidsky představitelných analogických podobnostech.

 Popis BIEN-GAL je součástí Portálové sekvence 2017.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Portálová sekvence 2017