Jdi na obsah Jdi na menu

Složení reality

 Složení známé Reality

 Známá Realita je složená z několika funkčních prostředí. Tato funkční prostředi jsou mezi sebou v každém osobním prožívání dokonale synchronizována. Většině lidí nedělá větší komplikace se v ní pohybovat a pokud se dostanou do svízelné situace, pomohou si k jejímu překlenutí obvyklými prostředky. Menšina lidí vnímá nedostatečnost tohoto stylu a pátrají po porozumění. Rozumět něčemu, znamená umět s tím samostatně zacházet a být u toho v klidu stabilní. Což v návaznosti znamená výrazně větší prostor pohybu a výrazně větší hloubku osobní seberealizace. O dalších návaznostech v této kultuře nemá smysl mluvit.

 Realita podle Vědomí staré struktury

 Zaváděcí prostředí, kterým na 99% projde každý člověk. Menšina lidí v průběhu života rozpozná nějakou formu podezřelosti a začne pátrat po kvalitě hlubší. Hodnotami tohoto prostředí jsou zejména všechny parametry osobního sebepotvrzení – skrz vztahy, výkonnost, úspěšnost, apod. Toto vznikání trvá každému člověku jinak dlouho, protože spolu s ním vzniká celý jeho kontext, jehož spojitost je nepohnutelná. Každý příběh je dokonale spojitý a okamžik procitnutí k hodnotám hlubším a tedy uvolnění sebe ze vzorců staré struktury a pokrok do struktury hlubší, je přímo úměrný osobní kvalitě přístupu.

 Realita podle Prostředí

 Navazuje na Vědomí staré struktury. Ti, kteří pokročili do tohoto prostředí, pracují se zákonitostmi, jejichž chování porozumí opět v rychlosti odpovídající kvalitě svého přístupu. Tyto zákonitosti jsou čitelné pouze na základě interakcí, kterými většina lidí prochází neustále (obvykle naslepo,  konzumně a bezohledně)

                                             Matematické zákonitosti

                                             Biologické zákonitosti

                                             Fyzikální zákonitosti

                                             Magnetické zákonitosti

 Realita podle Bodu

 Toto prostředí je prázdné a žít tuto realitu vyžaduje nejvyšší kvalitu přístupu a dokonalou stabilitu. Přímou úměrou je absolutní prostor pohybu, absolutní klid a dokonalá celistvost. Zůstávají zde funkční pouze základní potřeby a většina prožívání probíhá za hranicí života. 

                                                                                               A.M.A. 24.6.2012

 Optické klamy - co to je?

 Ukázky optických klamů

klam6.jpg