Jdi na obsah Jdi na menu

Legenda: Pokus o Smír

 Definice: Poslední upomínka – jedná se o poslední krok (po první a druhé upomínce), který předchází předání předmětného případu k soudnímu vyřízení. 

 SMÍR – v intencích současných událostí globálního charakteru představuje krok k usmíření znesvářených stran v konfliktu, který by mohl být posledním husarským kouskem těch, kteří si osobují právo řídit osud Lidstva. První upomínkou byla první světová válka, druhou upomínkou byla druhá světová válka. Třetí upomínka, tj. Pokus o Smír, už byla odeslána – je ve fázi doručování. Máme ještě možnost to všechno zvrátit – zažehnat a dojít cestou kompromisů k čemusi, co Smírem bude. 

 Co pro to může udělat řadový občan – který není ani politicky, ani společensky angažovaný? Mnoho – stačí uvnitř sebe, ve svém Srdci, zaujmout konkrétní postoj, který je v souladu s jeho svědomím - který považuje za výchozí bod pro budoucnost – svoji, své rodiny, své země i Lidstva jako celku. Potenciál těchto pozic se sečte do proudů energie – ty nejsilnější se pak přelejou do vůle konat a ti, kteří disponují mocí, tuto energii použijou - buď pro nastolení Smíru, nebo otevřou bránu Soudného dne.

 P.S. Znovu vkládám citaci z článku „Palindrom 22022022“:

 „…jak můžeme ovlivnit tzv. „digitální stopu“, kterou zanecháváme v informačním poli sdíleného prostředí. Je pochopitelné, že cítíme potřebu se vyjádřit ke světovému dění a dát najevo postoj, který k událostem zaujímáme. Měli bychom ale také mít na zřeteli, že právě procházíme velmi kritickým místem v aktuální fázi Transformace Kolektivního Vědomí – a naše pozice se neustále sčítají do množin energo-informačních struktur, které fungují jako stavební kameny nové reality Lidstva – obrazu Světa naší budoucnosti. Nikdy jindy nebyla osobní odpovědnost za formulaci při projevení názoru tak významná a důležitá = směr, kterým vysíláme svoji energii podpory, může být tím směrem, kterým se budeme jako Lidstvo dále ubírat. „Zónu Amnestie“, která byla aktivní při řízeném informačním chaosu v době pandemie, jsme už opustili – na podzim minulého roku, kdy nastoupil „evoluční“ průvan v podobě varianty Omikron. Už zase plně odpovídáme za svá slova, reprodukované myšlenky i za své činy – v oblasti zpracování přijímaných informací a formátu, jaký jim následně udělíme – a způsobu, kterým je pak posíláme s osobním otiskem dál…“

 Diskusní vlákno článku na Fb

 family-holiday-together-leisure-wallpaper-1.jpg