Jdi na obsah Jdi na menu

KOUZELNÁ LAMPA

 Jsem "kompozitní" člověk = vyjadřuji svoje pohledy do aktuálních (popis si žádajících) věcí a procesů multimediálním způsobem. Většinou jde o vrstvení informací do souborů - které tvoří ucelená schémata a vzorce - čtenář si pak vybere to, co mu nejlépe ladí a je blízké. Takovými kompozicemi jsou i básně - jsou součástí větších systémových celků a často bývají jedinou sdělovací cestou, jak datový tok spustit, či ho alespoň otevřít a mít v záloze, než přijdou další asociační segmenty, které komplex ukážou v souvislostech. Abstraktní obsah bývá koncentrátem momentální nesdělitelnosti a je proto hodně rozsáhlý v další inspiraci, kterou může přinést. Sama ze svých básní čerpám při různých aktivitách v informačním poli, které nazývám Pandora a Projekt Člověk - tedy při hledání podkladů pro svoje texty a články k této tématice.

 Kouzelná lampa je soubor básní, které jsem sesbírala intuitivně a namátkou ze štosů těch, které mám v šuplíku a které jsem již publikovala na webu Tissa.cz. Jsou z let 2008 - 2010 - tedy z doby, která předcházela "vynoření" Pandory do mé "operační" dosažitelnosti. Přesto právě ony obsahují nosná vlákna budoucích graficky zpracovaných souborů matric, které tvoří obraz nového Systému pro podporu života, jenž se stále vybaluje a přitéká ve formě jakéhosi upgradu osnovy naší kolektivní reality. Jsou to střípky aktivit, které kolektivně přinášíme společnosti - každý vlastním originálním a specifickým způsobem. V té rozmanitosti je hluboký smysl a záměr - okolnosti, které vnímáme jako proces transformace do budoucnosti, která přinese jednotlivci (a souhrnně celému společenstvu) takový komfort, aby mohl plně rozvinout svůj potenciál - duchovní, mentální i pocitový - prostě takový, jaký bude vyhovovat jeho osobním touhám a vizím. Jde o vycestování z omezujícího rámce existence za hranice prostoru i času, který jsme si navykli nazývat naší kolektivní realitou. Svět skutečností se mění a my se měníme s ním - protože změny přicházejí skrze nás...

 Sbírku Kouzelná lampa jsem připravila ve formátu dokumentu - aby ji bylo možné stáhnout a dále sdílet, nebo použít k dalším inspiracím. 

 Sbírka Tam - ve Hvězdách v Archivu Tissa.cz a ve formátu pdf ke stažení

kouzelna-lampa.jpg