Jdi na obsah Jdi na menu

MEMENTO

 …pamatuj si…

 Motto:

 „Válka charakter nemění, válka ho odhaluje“

 Dnes se to ještě neděje – protože emoce a vášně jsou v pohybu a zamlžují úsudek o vlivu vlastních postojů a názorů, zastírají perspektivu jejich dopadu – a to i ve zpětné rázové vlně, která nepochybně dříve či později přijde. 

 Charakter nás všech prochází těžkou zkouškou, ale orientovat se v prostředí současného dění není nic složitého, těžkého, či nemožného. Stačí cítit Srdcem, nechat prokmitnout každý pocit skrz rozhraní Svědomí, odmítnout vše, co s naším nitrem neladí, hledat i logické vazby v souvisejících poznatcích, které jsme dříve zaznamenali a zpracovali jako relevantní reálným okolnostem. 

 Kterým směrem nás to „táhne“, taková je kvalita našeho charakteru, obraz naší skryté nahé Osobnosti – z tohoto poznání sama sebe později odhalíme možnosti, ze kterých budeme vybírat takové, které nás zasadí do kolektivu lidského společenstva. 

 Jaký bude ten náš budoucí Obraz? Budeme schopni podívat se na sebe do zrcadla dějin? Budeme schopní sami se sebou žít? Otázky, kladené především těm, kteří šíří nenávist, zlobu a účelové lži o nezpochybnitelných skutečnostech. Na hodinách je vteřina před dvanáctou – času není nazbyt a v celou bude rozhodnuto a dalším osudu každého jednoho z nás.

 P.S. Pro inspiraci a pro silné povahy – diskuse pod příspěvkem se sbírkou pro těžce raněné vojáky, kteří se „provinili“ tím, že bojovali za svoji vlast, za budoucnost svého národa, za bezpečí svých rodin. Emoce, které z těch komentářů sálají, odhalují charaktery, které válka nevytvořila – jen osvětlila to, co v temných záhybech duše dávno dřímalo.

 peakpx--1-.jpg