Jdi na obsah Jdi na menu

WORD-WARS

...čili války informací - jako fenomén dnešní doby...

 Navazuji na včerejší příspěvek:

 ve kterém jsem nastínila problematiku sdílení informací v prostředí sociálních sítí. Okolnost, kdy dezinformace na alternativních webech a profilech pokládáme za pravdivý obraz skutečnosti, o které nám oficiální média lžou a manipulují s našimi názory na aktuální dění. Jde o složitou a vysoce sofistikovanou hru s úsudkem jednotlivců - čtenářů a uživatelů sítí - která sleduje konkrétní cíle - tj. distribuci těchto "pravdivých" informací formou hromadného a širokospektrálního sdílení - viz můj komentář, ze kterého cituji:

 "...Tohle je prostě informační válka se vším všudy. Jak se má globální systém skrytého řízení společnosti (deep state) bránit před totálním krachem, na jehož hraně nepochybně balancuje? Ano - tím, že způsobí naprostý chaos ve zdrojích zpravodajských relací - na všech frontách distribucí. Paralelně pak lokálně, v oblastech, kde informační válka tolik nezabírá, organizuje jiný styl "odboje" proti vlastní existenci (teroristické útoky, majdany a falešný boj za vymanění se z totalitních režimů, za nastolení demokracie). Jde o to docílit stavu naprosté nedůvěry - v to, čemu můžeme a nemůžeme věřit, v to, co je či není pro populaci (v postkrizovém návratu k "normálnímu" životu) dobré a správné.

 Všechny dějinné předpovědi se tím naplňují a zmatek prohlubují - je to vysoce sofistikovaný styl rozšiřování dezinformací - a to skrz média, která do jednoho tyto Elity vlastní - a to se týká opravdu všech, tj. i internetu jako takového - už v rovině vysílacích frekvencí, které mají dávno rozebrané a plně pod kontrolou. My se můžeme spolehnout jen na dost omezenou schopnost vlastního úsudku, který je ovšem ovlivněný milionem záměrně překroucených zpráv a reportáží. Je to příšerná doba - ale musíme ji ustát. Mám (podobně jako moře dalších lidí, citlivých na vnitřní relevanci v toku informací) trochu prohloubenější schopnost intuice při "třídění" toho, co na sociálních sítích lítá a co se v obrovské míře sdílí. Většinou zaujímám postoj "nebránit" volnému toku dat - věřím, že stejnou schopnost má v nějakém stupni rozvinutí úplně každý z nás.

 Ve hře jsou ale další aspekty, co zásadně ovlivňují náš úsudek - jde o vize - a na tyto je ideologický útok Elit specificky zaměřený. Celé jejich spektrum - jak se vytvářejí a projevují - mají pod kontrolou. Formou řízeného toku energie do těch oblastí, ve které dezorientované obyvatelstvo vkládá své naděje. Jde to na všech úrovních - rozlišují se věkové kategorie, profesní orientace, míra sklonu vnímání ohrožení zdraví (svého, svých rodin a dětí), kulturní a sociální zaměření podle intelektuálních parametrů, představ o trávení volného času, o relaxačních aktivitách. Jde to prostě všemi kanály a skulinkami - nikdo neunikne.

 Jde o to, abychom i při takovýchto rozborech vždycky propadli útočící beznaději - to je řízeně připravená živná půda pro plošné projevení těch efektů, které ta globální dezinformace má nastolit. Skáčeme jim na špek a to naprosto dobrovolně - s přesvědčením, že pomáháme - transformaci, vzestupu, probouzení se ze snu iluzí, posouvání z oblastí manipulací s naší myslí i s mimosmyslovou pocitovou sférou zpracování informací na pozadí běžících událostí...

 Jak z toho začarovaného kruhu?

 To je na zodpovědnosti našeho přístupu - na míře, jak se dokážeme oprostit od subjektivních vlivů na naši psychiku - rozpoznáním skrytých programů, instalovaných do toho, co ladí našemu srdci, ale při hlubší konfrontaci s niternými pocity získává falešný nádech - jsou to jemné strunky našich tužeb, na které se brnká a to je oblast, kde je potřeba být ve střehu...".

 K ilustračnímu obrázku - temný Lord Sith ze série Star Wars a jeho vyjádření, které přesně pasuje na výše psané:

 "Doposud se neudálo nic, co bych nevěděl, neplánoval a neměl pod kontrolou... ".

 lord-sith.jpg