Jdi na obsah Jdi na menu

Absurdity - lapálie a patálie

 ...aneb: nalezeno na síti - týdenní souhrn...

 Při procházení různých informačních zdrojů, kde sbírám podklady pro své články, narazím často na věci, které jsou až neuvěřitelné. Někdy proto, že obsahují sdělení, která - ač staršího data - přesně zapadnou do současného kontextu událostí, jindy proto, že pobaví nebo uzemní. Vybrala jsem několik z těchto síťových anomálií - pro dokreslení obrazu doby, ve které se nacházíme.

1. Legenda: vyšisovaná cenovka z obchodního řetězce Globus Brno, která aspiruje na žalobu "hanobení státní vlajky".

 Zdroj

 2. Legenda: Úvaha s názvem „Další zastávka – masakr“ Arkadije Babčenka, zveřejněná na blogu "Kasparov" 23.10.2013 - kde autor sám uvádí, že jde o citace z mnohem staršího článku:

 „…Je nemožné, aby někdo sám od sebe rozpoutal válku. Žádný Hitler není schopen dovést dnešní Německo k „Drang nach Osten“. K tomu musí národ dozrát sám. K tomu musí procento nositelů válečného viru v populaci dosáhnout kritické hodnoty. A pak už nebude potřeba žádný Hitler. Oni sami vyrazí ničit tábory, vypalovat mešity, zabíjet v zapadlých uličkách, stavět filtrační centra a bít lidi před kamerami.
A pak už je jen temnota. Pouze temnota. Jiná cesta z toho nepovede.
A já si tak sedím a sleduji, jak můj národ nyní dozrává, jak virus pohlcuje stále více lidí, jak epidemie přechází do stadia hysterie a následně do stadia šílenství, a uvědomuji si, že na tohle už asi není lék. Budeme tím muset projít.
Vyléčit se dá jen prevencí, pouze s předstihem, ale místo prevence se začíná přilévat olej do ohně. A naše budoucnost se rýsuje čím dál jasněji.
Teprve za deset nebo dvacet let, až epidemie skončí, šílenství pomine, nenávist vyprchá a opadne pěna ze rtů, teprve pak se uprostřed rozvrácené země vynoří ze sklepů s primitivními kamny a krysím vývarem ti, kteří přežili, rozhlédnou se kolem sebe, podívají se na sebe a řeknou: „Proboha, co to bylo? Proč jsme to všechno udělali? Co jsme to byli za lidi? Jak se z nás mohlo stát tohle?...“

 Zdroj

 3. Legenda: Oznámení o úmrtí maminky – jazykem antivaxera:

 „…Tíha agrese a válek stála u Tvého zrození i skonu. Buď s Bohem, milovaná maminko. Děkuji Ti za Život. Děkuji Ti za všechno, co jsi pro nás dělala. Prosili jsme Tě, ať na 3. dávku už nechodíš. Vláda, novináři a lékaři Tě vystrašili k smrti. Tebe a milióny dalších. Doma bohužel není nikdo prorokem. Věřila jsi v Boha, ale také v to, že Tě chemie ochrání, protože to říkali v televizi. Už brzy snad budeš vědět vše lépe, spojena se všemi a vším. Šťastnou cestu, veďte ji Domů, Andělé. Život je (jako) sen. A smrt je probuzením… a z tíhy bolesti vysvobozením…“

 Zdroj

 P.S. Dovětek je tentokrát beze slov…

 Ilustrace - Salvador Dalí – Kosmický slon

 dali._elefantecosmico1.jpg