Jdi na obsah Jdi na menu

Legenda: Tvarosloví Pravdy

 Definice: Když se s fakty pracuje způsobem, který je překroutí a na nově získaném tvarosloví je pak vytvořen nový soubor „faktů“, které vyprávějí úplně jiný příběh, který otáčí původní smysl do opačné verze skutečnosti. Aneb informace a dezinformace na pozadí současných událostí.

 Meinstream – definice: hlavní proud - je soubor myšlenek a postojů, které reprezentují či jsou konformní s názory, hodnotami, vkusem apod. většiny ve společnosti. Do oblasti meinstreamu patří i proruské zdroje, které na sociálních sítích sdílejí ti, kteří z nějakého vlastního osobního důvodu fandí Putinovi a jeho válečnému tažení na Ukrajinu, brojí proti relevanci utrpení běženců a odsuzují ty, kteří pomáhají nebo vyjadřují účast. 

 Citace: 

 “My víme, že lžou. Oni ví, že lžou. Oni ví, že my víme, že lžou. My víme, že oni ví, že my víme, že lžou. Ale stejně lžou.” (Alexandr Solženicyn)

 Fenomén: překlenutí ideologického zneužití pandemie do podstaty pojetí příčin války na Ukrajině. 

 Charakteristika: „V Česku se zdá být velký překryv mezi významnými odpůrci očkování a podporovateli Vladimira Putina. Je to náhoda, nebo je tam nějaká spojitost?“

 Otázky, které začínají velmi významně „trčet“ ze současného názorového spektra ve společnosti. Sama se tímto fenoménem zabývám několik let – ještě před pandemií a zlomky mých pozorování jsem často vkládala do textů článků. Měla jsem v úmyslu tomu věnovat větší prostor a udělat komplexnější rozbory - citové zabarvení nálad ve sdíleném prostředí bylo ale v takové poloze, že to nešlo – ještě stále to nejde, protože téma uvolňuje tolik zlých energií, kterým se nemůžu vystavit – a to mě prozatím od tématu drží dál. Nicméně – nedávno jsem psala o tvarech a patvarech v obraze tříbení charakterů lidí – tento proces vrcholí a odhaluje naprosté dno – jak krásně tvarované kontury čistých Duší, tak chomáče pokroucených struktur, ve kterých jsou některé Duše lapeny. 

 Pro doplnění článek k tématu

 Petr Chobot o okultním vlivu na současné události

 Diskusní vlákno článku na Fb

 soul.jpg