Jdi na obsah Jdi na menu

Tajemný Svět Mysli

 Článek "Divoká božská dichotomie a božské částice" je další z řádky skvěle seskládaných informací, které nás bezpečně vedou Labyrintem Mysli - jejím duchovním rozměrem Všebytí - ať už si pod tím pojmem představujeme nějaký obecně platný soubor filozofických poznatků, či interní osobní náhled na svou vlastní polohu v existenci jako takové. SLOVO, jeho nedoceněný význam, v něm skrytý aspekt nenahraditelnosti aktivní mentální činnosti Mysli - v procesu projektování a uskutečňování změn v realitě, která tvoří náš svět vyjádření. VYSLOVENÍM (VÝŠ-LOVENÍM) tvarujeme vrstvy paměťových polí spojitého Vesmíru do svých osobních souvislostí...jak se říká: "Lovit z paměti"...pro člověka naprosto přirozená a nikdy nekončící aktivita - naše Vědomí je rovnocenné Zdroji, ze kterého čerpáme, naše Mysl je Knihovnou a náš mozek je počítačový monitor, na kterém je zobrazený rejstřík v knihovně obsažených titulů...jsou to generace a generace "myšlenek", uložené pro potřebu všech bytostí, které Vesmír obývají.

 Slova záznamů jsou srozumitelná komukoliv - bez ohledu na jeho rodný jazyk, protože sami v sobě obsahují překladač - je to projekce významu do formátu Příběhu, který rozkvete každé hledající (lovící) Mysli, která vyšle signál - ve srozumitelnosti pro osobité pole návazností. VYSLOVENÍM nalezené spojitosti se Příběh mění - nabere tu jedinečnou mentální energii jako další variantu významu a učiní k tomu "zápis" v registru Knihovny...tak komponujeme životní podmínky do dimenzionálních osnov Živosti Vesmíru - jako "materiál" k dalšímu zpracování skrz dané parametry jeho principů a zákonů, které jsou onou Zdrojovou složkou nás samotných a současně všech v Celku Života obecně...

 Znáte ten pocit, kdy čtete nějaký dokument a nabíjí vás energií, probudí ve vás zájem a tím odstartuje činorodost myšlenek, pocitů, prožitků a vzpomínek na podobnosti, do vizualizací, či asociativního tušení souvislostí - koktejl, který otevírá stavidlo nápadů a inspirace...texty paní Rebeky k takovým patří....a věřte, že málokdo se ode mě dočká takové reakce - ne proto, že bych byla lakomá, povýšená nebo přísná...neřídím nijak ten aspekt osobní roviny "rozpoutání" kreativního myšlení - on řídí mě, na základě podnětů z informačních zdrojů. Většinou texty článků prolítávám a jen vyzobávám, protože obsahují masu "vaty", kterou není třeba se prokousávat - jsou to algoritmy vzorcovitého kopírování předloh z pole databází, které autor má jako zájmovou oblast. Takový text je pak souborem stereotypních monotónních frází povrchu významu a mě "uspává" - spontánně hledám to, co autor nenašel a ve druhé poloze vnímání si obsah ochutím tím, co nacházím jako dynamizující koření původně nemastného a neslaného sdělení.

 Články Rebeky Sprinncové mě nakopnou hned prvními větami - děkuji...:-)

 Vlákno sdílení na Facebooku

tajemny-svet-mysli.jpg